Mitä tehdä, jos oma puhelin hajoaa? Mikäli sinulla ei ole juuri tällä hetkellä varaa ostaa uutta älypuhelinta, voi sen yrittää korjauttaa. Vielä Nokia-puhelinten kulta-aikana puhelimen korjaaminen ei ollut ehkä ensimmäisenä mielessä. Älypuhelinten kehittyessä puhelimista on tullut pieniä tietokoneita, jotka voivat hajota käytössä helpommin. Tavallisesti älypuhelimen korjaaminen tulee ajankohtaiseksi kolhujen yhteydessä, kun älypuhelin tippuu joko taskusta tai suoraan kädestä. Puhelimen korjaaminen on nykyään helppoa ja edullista, verrattuna ainakin uuden älypuhelimen ostamiseen. Sen sijaan että ostaisit siis uuden puhelimen, voit joko yrittää korjata puhelimen itse tai viedä sen alan liikkeeseen. Useat vauriot ovat sen laatuisia, että ne voidaan saada kuntoon ammattitaitoisella käsittelyllä.

Puhelimen korjaaminen itse

Jos puhelimesta on hajonnut joku perusosa, kuten kamera tai näyttö, voi se olla mahdollista korjata myös itse. Netistä löytää todella helposti hyvinkin yksityiskohtaisia ohjeita esimerkiksi älypuhelimen näytön vaihtoon. Tämä kuitenkin edellyttää myös varaosien hankkimista. Vaikka jotkut korjaukset eivät välttämättä ole kaikille yhtä helppoja kuin vaikkapa uuden akun vaihto, osa pikkukorjauksista on yllättävän helppo suorittaa. Puhelimen korjaaminen itse on silti myös merkkiriippuvaista. Osa puhelinvalmistajista on käyttänyt hyvin paljon aikaa ja vaivaa siihen, että puhelimen käyttäjä ei saa puhelinta itse auki. Varaosien lisäksi tarvitset puhelimen omatoimiseen korjaamiseen erikoistyökalut, jotka saa hankittua alan liikkeistä. Esimerkiksi puhelimen näytön lasin, tai myös sen alla olevan kosketusnäytön voi saada vaihdettua itse.

Puhelimen korjauttaminen liikkeessä

Jos kyseessä on monimutkaisempi puhelimen rautaan liittyvä ongelma, tai itseltä ei yksinkertaisesti löydy tietotaitoa puhelimen korjaamiseen, toinen vaihtoehto on antaa ammattilaisen korjata puhelin. Puhelimen korjausliikkeen löytäminen on nykyään helppoa, sillä alan liikkeitä on viimeisen viiden vuoden aikana tullut lähes jokaiseen suurempaan kauppakeskukseen eri puolelle Suomea. Korjauksia tekee esimerkiksi Mobylife. Puhelimen korjaamisen hinta liikkeessä riippuu pitkälti puhelinmallista ja siitä, minkälaisia varaosia korjaukseen vaaditaan. Nyrkkisääntönä todettakoon, että android-puhelimet ovat usein halvempia korjata kuin iPhone-puhelimet. Myös puhelimen korjaamiseen käytetty aika vaihtelee, mutta parhaimmillaan puhelimen saa takaisin jo saman päivän aikana. Yleisimpiä korjausta vaativia toimenpiteitä ovat esimerkiksi kosteus- ja pölyvauriot sekä näyttöjen ja kuulokeliittimien hajoaminen.